Her Telden Mikro Bilgiler Sitesi

Yüze Yağ Enjeksiyonu Kalıcı Mıdır? Lipofilling Sonrası Yüz Ne Zaman Oturur?

28.02.2023
1.734
Yüze Yağ Enjeksiyonu Kalıcı Mıdır? Lipofilling Sonrası Yüz Ne Zaman Oturur?

Yağ enjeksiyonu; vücuttaki fazla yağlı olan bir bölgeden kişinin kendi yağının çıkarılıp, çeşitli tekniklerle işlenmesi sonrası, vücut ya da yüzdeki çökük durumda bulunan, sarkmış, gevşemiş, içi boşalmış bölgelere enjekte edilerek, kalıcı dolgunluk sağlaması amacıyla gerçekleştirilen cerrahi işleme verilen genel addır.

Yüze Yağ enjeksiyonu kalıcı bir estetik ameliyattır ancak lipofilling işlemi sonrası iyileşme döneminde yüzün oturması bir kaç haftadan bir kaç aya kadar uzayabilen bir süreç gerektirmektedir.

Göğüs ve popo bölgesine de uygulanabilen işlemin en sıklıkla uygulandığı ve yüz güldürücü sonuçlar alındığı bölge, alın, göz olukları, yanaklar, çene ve çene ucu, şakaklar, gülümseme çizgileri gibi hassas bölgeler olunca, yağ enjeksiyonunda kesi uygulanır mı? Yaptıranlar ne yorumlar yapıyorlar gibi onlarca soru akla geliyor.

Yüz bölgesinde; yanaklar, elmacık kemiği bölgesi, göz altları çukuru ve çevresi, çene ucu ve jawline hattı ( çene köşesi hattı) alın ve şakaklar başta olmak üzere, yüzde volüm kaybı olan her bölgeye uygulanabilen yüze yağ enjeksiyonu ameliyatı, uzun vadede kalıcı çözüm arayan pek çok insanın imdadına yetişen, uygun hekim tarafından uygun bir teknikle uygulandığında yüz güldürücü sonuçları olan bir estetik operasyon.

Yağ enjeksiyonu adında her ne kadar enjeksiyon kelimesi geçse de aslında kişinin kendi yağlarının vücudunun bir başka bölgesinden çıkarılıp arındırılarak, özel tekniklerle yüzüne transfer edildiği bu ameliyat, günümüzde oldukça popülerleşmeye başlamış, sıklıkla kullanılan ve son derece iyi geri dönüşlerin alındığı hyalüronik asit dolgusu v.s. içerikli; bir kaç aydan bir kaç seneye kadar geçici etkisi olan ve eriyip giden dolguların yüze enjekte edilmesi suretiyle uygulanan işlemlere pek de benzemeyen bir işlem ve uzman bir plastik cerrah tarafından, mutlaka ameliyathane şartlarında gerçekleştirilmesi gereken, iyileşme süresi daha uzun ancak etkileri daha belirgin ve kalıcı bir operasyon.

Yüze Yağ Enjeksiyonu Operasyonu Nedir, Ne İşe Yarar?

Yüz bölgesinde, ilerleyen yaş, aşırı ve sık kilo alımı verimi gibi durumlara bağlı olarak yaşanan hacim kaybının geri kazandırılması ya da kişinin genetik olarak yüz yapısından kaynaklanan, yüzünün fazla sıska olması veya yüzündeki elemanların birbirlerine oranının doğru olmaması durumunda estetik olarak eşitliği ve ahengi sağlamak amacıyla uygulanan, yüzün daha dolgun ve canlı durmasının yanı sıra, daha orantılı ve genç gözükmesini sağlayan, enjeksiyon denildiği için kulağa gelişi açısından kolay görünmesine rağmen, aslında yağ transferi olarak adlandırılması gereken ve uzman eller tarafından ameliyathane şartlarında gerçekleştirilmesi gereken, karmaşık bir estetik operasyondur.

Ameliyat Kimler için Uygundur?

Yüze yağ transferi işlemi, aşağıda sıralanan durumlar ve benzeri ihtiyaçlar dahilinde, genel sağlık durumu yerinde yetişkin hemen her bireye uygulanabilecek bir estetik ameliyattır.

  • Elmacık kemiği belirginleştirme amacıyla
  • Yanak Bölgesi doldurma
  • Çene Şeklini Belirginleştirme
  • Yüz Kontürü Sağlama
  • Gözaltı Bölgesini Doldurma
  • Geride Duran Alın Bölgesini Öne Alma
  • Burun dudak Marionette Çizgilerinin Giderilmesi
  • Yara İzi Giderme Çözümü olarak
  • Göz yaşı olukları ve çene ucu doldurmak amacıyla v.b.

 

Nasıl Etki Eder?

Yağ enjeksiyonu dolgu etkisi ve yenileyici gençleştirici etkisi ile çok yönlü bir operasyondur.

Yüze yağ transferi işleminin dolgunluk verme yanında rejeneratif etkisi de mevcuttur yani hem, hemen ameliyat sonrası edinilen etkisi ile yaşlanmaya ve diğer faktörlere bağlı yüzdeki sarkma, gevşeme, volüm kaybı gibi durumlara çözüm olur hem de transfer edilen kök hücreler ve yeni oluşan hücrelerin fibroblasta, bağ dokusu elemanlarına dönüşmesi ve kollajen sentezinin artması sayesinde cildin yenilenmesi, nemlenmesi, parlaması, ince çizgilerin kalıcı olarak dolması gibi etkilere sahiptir.

Operasyon Nasıl Yapılır?

Vücudun yağ deposu yoğun bir bölgesinden, tercihen karın göbek bölgesi ya da kalçalardan başta olmak üzere, doktorunuzun uygun gördüğü herhangi bir bölgesinden, ince uçlu klasik liposuction enjeksiyonları ve kanülleri ile çekilip çıkartıldıktan sonra, elde edilen kendi yağınızın saflaştırılarak, küt uçlu kanüller aracılığıyla yüzün hedeflenen bölgelerine transfer edilmesi suretiyle gerçekleştirilen bir işlemdir.

Ağrılı mıdır?

Anestezi altında yapılan son derece konforlu bir işlem olan yüze yağ enjeksiyonu, ameliyat süreci ve sonrasında ciddi bir ağrıya yol açmaz. Donör bölgede yani yağın liposuction ile çıkarıldığı bölgede bir süre ağrı olabilir ancak ağrı kesicilerle kontrol altına alınabilen ve genelde çabuk iyileşen bölgeler tercih edildiği için hastaya çok büyük bir rahatsızlık yaratmaz.

Ameliyat Öncesi Hazırlık

Her ameliyatta olduğu gibi, riskleri minimize etmek ve maksimum başarı şansını arttırmak için ameliyat öncesi dönemde içiliyorsa sigaranın bırakılması, alkol alımının kısıtlanması, kan sulandırıcı etkisi olan aspirin gibi ilaçların kullanılmaması, zayıflama çayı ve vitamin gibi ürünlerin kesilmesi ve doktorunuzun önereceği diğer önlemlerin alınması gerekmektedir.

Ayrıca genel anestezi altında olacaksanız, anestezi için gereken ön hazırlık için doktorunuzun 8 saatlik açlık v.b. ön talepleri olacaktır.

Yüze Yağ Transferi Ameliyatı Süreci

Yüze yağ transferi ameliyatı, operasyon bölgesinin genişliği, başka estetik cerrahi işlemleri ile kombine olarak yapılma durumu ve hastanın genel sağlık durumu gibi faktörlere bağlı olarak genel anestezi altında ya da lokal anestezi ile yapılabilir. Ameliyatı gerçekleştirecek cerrahınız konu ile ilgili en uygun kararı verecektir.

Ameliyat süresi de yapılacak işlemlere göre değişkenlik göstermekle beraber sadece yağ transferi olması durumunda ortalama 1 ila 1.5 saat arasındadır.

Hastanın hastaneye yatışı yapıldıktan sonra, ameliyata uygunluğu için geçireceği standart muayene ve rutin laboratuvar testlerinden sonra anestesizi uygulanarak ameliyatı ağrısız sızısız ve konforsuz bir şekilde gerçekleştirilir ve odasına alınır. Bazı hekimler en az bir gece hastane yatışını gerekli bulurken, genel durumunuza göre hastaneden bir kaç saat sonra taburcu olmanız da olasıdır.

Ameliyat Sonrası Süreç ve İyileşme Dönemi

Yüze yağ enjeksiyonu ameliyatındaki en kritik süreç, ameliyat sonrası iyileşme sürecidir. Riskleri açısından ziyade, hastanın beklentilerini doğru tutması ve hayal kırıklıklarının önlenmesi amacıyla operasyon sonrası süreci iyi tanımak, iyileşme dönemi ile ilgili ön bilgi edinmek son derece elzemdir.

Yüze yağ enjeksiyonu sonrası kayda değer bir ağrı beklenmez. Genellikle hafif ağrı kesiciler ile kolaylıkla kontrol altına alınabilecek hafif sızlamalar ve zonklamalar dışında bir ağrı durumu yoktur ancak yaş enjeksiyonu ameliyatının yüzde sebebiyet verdiği travma sebebiyle, yoğun derecede ödem ve şişlik son derece beklenen ve tamamen normal bir durumdur.

Yağ enjeksiyonu ameliyatıyla kombine olarak, yüzün ya da vücudun diğer bölgelerine başka estetik cerrahi girişimler de yapıldıysa, ameliyat sonrası ağrı, iyileşme süreci ve yüzde yaratılan travma doğru oranla artış gösterecektir.

Operasyon sonrası elde edilmek istenen sonuçlar, yüz dolgularında olduğu gibi derhal güzel görünen sonuçlar değildir. Ameliyatı takip eden ilk 4 hafta ağırlıklı olmak üzere, 6-8 haftaya kadar ve dahi bazı durumlarda 3 aylık sürece kadar, yüzüne hava basılmış, lahana bebeklere benzeme olasılığınızın çok yüksek olduğunu, morlukların ve şişliklerin sizi sadece çirkin göstermekle kalmayıp yüzdeki gerginlik hissinin son derece de irrite edici ve rahatsızlık verici olduğunu bilmek, ameliyat sonrası dönemde yağ transferinden kaynaklı hayal kırıklığı yaşamamanız için önemli bir unsurdur.

Operasyon sonrası ilk 48-72 saat ardından yüzünüzdeki şişlikler en üst noktasına ulaşarak, daha sonra yavaş yavaş inmeye başlayacaktır. Doktorunuz olası bir enfeksiyon riskine karşı koruyucu olarak büyük ihtimalle antibiyotik reçete edecektir. Bu ilacın düzgün ve muntazam kullanılması çok önemlidir.

Antibiyotik haricinde, uygun ağrı kesicileri de kullanabilirsiniz ancak ödemin geçmesi amacıyla, doktorunuza danışmadan kesinlikle kortizon içerikli bir ilaç kullanmamalısınız. Bağışıklık baskılayıcı steroidler, ameliyat sonrası tehlikeli olabilecek enfeksiyonlara sebebiyet verebilir.

Yüze transfer edilen yağın önemli bir kısmı – neredeyse %60-%70’lik bölümü, ameliyat sonrası dönemde ortalama 3 ila 6 aylık bir sürede kaybedilecek, kan damarlarına tutunabilen ve yüzünüzün bir parçası haline gelebilen iyi ihtimalle %30’luk ve kimi zaman %10-20’lik gibi bir bölümü ise uzun yıllar yüzünüzde kalacaktır. Kısacası, ameliyat sonrası ödemler geçip şişlikler indikten sonra ve ölecek yyağ hücreleri kaybedip, yaşayanlarla devam edeceğiniz zaman geldiğinde, ilk halinizden çok daha farklı görünecekseniz. İlk haftalardaki görüntünüze kanarak paniğe kapılmayın 🙂

Transfer edilen yağ hücrelerinin kan damarları ile bütünleşmesi için vücudunuzdaki oksijen iletimi son derece önemli olduğundan sigara içiminin ameliyatın sonuçlarını derinden etkileyeceğini unutmamalı, ameliyat sonrası dönemde mümkünse tek bir tane bile sigara içmemelisiniz.

 

Yüze Yağ Enjeksiyonu Operasyonu ile İlgili Sık Sorular Diğer Sorular:

Kalıcı Mıdır?

Yüze yağ enjeksiyonu ameliyatı için bir ömür boyu kalıcıdır demek tamamen doğru bir önerme olmasa da, dermal filler dedikleri, dolgu maddelerine oranla çok daha yüksek oranla kalıcı sonuçlar sağlayan bir estetik operasyondur. Transfer edilen yağın 6 aylık dönemden sonra yüzde muhafaza edilebildiği kısmı yani yaşayan yağ hücrelerine dönüşen kısmı, büyük kilo alım ve verimleri söz konusu olmadığı sürece, çoğunlukla çok uzun yıllar boyunca kalıcıdır.

Ameliyatta Kesi Var mı? İz Kalır mı?

Ameliyat ince kanüller ve enjeksiyonlar sayesinde yapıldığı için vücutta ya da yüzde herhangi bir kesi açılmaz. İz kalma olsalığı ise yok denecek kadar azdır.

Sonuçlar Ne Zaman Oturur?

Yüze yağ grefti nihai sonuçları, 6 ila 9 ay gibi bir süreç içerisinde tam olarak oturur. Daha öncesinde ameliyatın oturması beklenmemeli, yüzde kala inecek şişliklerin ödemlerin var olduğunu ve greft edilen yağın bir kısmının daha kaybedileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

Riskleri Nelerdir?

Yüze yağ transferi ameliyatının genellikle, her ameliyatta olduğu gibi, anesteziye bağlı riskler dışında çok ciddi riskler içermemektedir. Ameliyat sonraıs enfeksiyon riski gibi durumlar uygun antibiyotik kullanımı sayesinde bertaraf edilebilir. Uygun tekniklerle ve başarılı bir şekilde yapılmamış bir ameliyatta en büyük risk yağın tutulmaması, uzun  dönemde muhafaza edilmemesi ya da çok nadiren, overfill denilen işlem sebebiyle yüzde hesaplanandan fazla yağın kalması olabilir. Bunun yanı sıra, bazı bölgelerde dalgalanmalar, sertleşen yağ hücreleri sebebiyle tepecikler kalması gibi daha mini komplikasyonlarla da uzun dönemde karşılaşmak mümkündür.

Ne Kadar Yağ Transfer Edilir?

Transfer yapılacak bölgenin genişliği ve yüzdeki volüm kaybıyla doğru orantılı olarak 10 cc ila 100 cc arasında yağ transferi yapılabilmektedir. Ortalama olarak bir ameliyatta 30 ila 60 cc yağ enjeksiyonu gerçekleştirilmedir.

Hangi Diğer Estetik Operasyonlarla birlikte Uygulanabilir

Yüze yaş enjeksiyonu ameliyatı tek başına gerçekleştirilebildiği gibi, yüzün genel görüntüsünde radikal bir değişiklik oluşturmak, gençleştirme çalışması yapmak, yüzün oranlarını dengelemek ve doğru yüz kontürünü sağlamak amacıyla

  • Rinoplasti – burun estetiği ameliyatı –
  • Göz kapağı estetiği
  • Yüz Germe
  • Dudak asma

v.b. yüz operasyonları ile kombine olarak gerçekleştirilebileceği gibi çeşitli vücut estetikleri ile de kombine edilebilir.

Yağ Enjeksiyonu Ameliyatının Fiyatları

Türkiye’de yüze yağ transferi işlemini hakkıyla gerçekleştirebilen başarılı cerrahlar olmasına rağmen, işinin piri estetik cerrahların sayısı bir elin parmaklarını geçmemektedir bu yüzdendir ki yağ transferi ameliyatı için araştırma yaparken, en ucuz fiyatı veren hekimden ziyade,  elde edilen sonuçlar açısından işinin ehli olmasına dikkat etmelisiniz.

Basit bir işlem gibi görünmesine rağmen uzmanlık gerektiren komplike bir cerrahi girişim olduğunu bilerek fiyat kalite performansı açısından değerlendirerek hekiminize karar vermelisiniz.

Tam bir fiyat vermek güç olsa da, yüze yağ enjeksiyonu ameliyatının ortalama fiyatları, kombine başka bir operasyon olmadığı sürece 20 000 Tl civarındadır dememiz yanlış olmaz sanırım. İlk kulağa gelişi pahalı gibi görünse de, sıklıkla tekrar edilmesi icap eden yüz dolgularının uzun dönemde yola açtığı maliyet ile karşılaştırıldığında, yüze yağ transferi ameliyatları uygun fiyatlı bile sayılabilir.

 

Hacim kazanmış ve gençleşmiş bir yüze sahip olmak için yüze yağ transferini mi tercih etmelisiniz yoksa dermal filler denilen hyalüronik asit dolgularını mı? Yüz dolgusunda kalıcı maddeler mi yoksa geçici maddeler mi daha güvenli? Yüze yağ enjeksiyonu uygulamasının, yapay dolgu maddelerine göre avantajları ve dezavantajları nelerdir? v.b. sorular kafanızı kurcalıyorsa, gelin mevzuuya derinlemesine bir göz atalım ve yüz dolgusu ile yağ enjeksiyonu işlemlerini iyisiyle kötüsüyle karşılaştıralım.

Yüz Dolgusu İçin Yaş Transferi mi Yoksa Yapay Dolgu Maddesi mi Tercih Etmeliyim?

Aynaya baktığınızda yüzünüzün ciddi şekilde hacmini kaybettiğini ve eskisinde göre çok daha çökük ve zayıf bir suratınızın olduğunu, göz altlarınızın ve yanaklarınızın adeta içinin boşaldığını, bombeli alnınızın dümdüz olduğunu, çenenizin keskin hatlarını kaybettiğini farkediyor ve gördüklerinizden hoşlanmıyorsanız; bu durumu tersine çevirmek, yüzünüze hacim kazandırmak, daha fresh ve dolgun bir yüze sahip olmanın yanı sıra, daha berrak ve parlak bir cilde kavuşmak istiyorsanız, sizi en az 10 yaş geriye getirecek çözümler günümüz şartlarında pek mümkün ve bu nihai amaçla en sık kullanılan yöntemlerden bir tanesi, yüze enjekte edilen geçici yüz dolguları iken bir diğeri cerrahi bir operasyon ile yüze transfer edilme suretiyle kişinin vücudunun bir başka bölgesindeki kendi yağının yüz bölgesinde eksiklik olan kısımlara enjeksiyonu şeklinde gerçekleştirilen yöntemdir.

Peki sizin için hangi yöntem daha doğru? Hangisini tercih etmelisiniz? Birinin, diğerine üstünlüğü ya da dezavantajları nelerdir?

Öncelikli olarak en basit şekliyle anlatacak olursak;

Dermal Yüz Dolgularının Avantaj ve Dezavantajları:

Dermal dolgular ile yapılan yüz dolgusu; ciltteki kolajen üretimini stimule edip hızlandırarak, en derin boşlukları ve kırışıklıkları bile açabilecek yetiye sahip, çoğunlukla hyaluronik acid, poly-L-laktik asit ve kalsiyum hydroxylapatite içeren bir tür yapay dolgu maddesinin uygun iğneler aracılığıyla dakikalar içerisinde cilt altına enjekte edilerek yüzdeki hacim kaybının giderilmesini sağlayan, non-invafiz bir medikal kozmetik işlemidir.

Avantajları;

  • Sonuçları hızlıdır
  • İyileşme süresi yoktur, sosyal hayata çoğu kez derhal dönülebilir
  • Ağrı, morarma, şişme çok az görülür ya da hiç görülmez.

Nihai sonuç bir kaç hafta içerisinde tam oturacak olsa da, hemen işlem sonrasında %60-%70’lere varılan yüz güldürücü sonuçlar alınabilir. Genellikle işlem sırasında ve sonrasında kayda değer bir ağrı, şişme, morarma görülmez. İşlem sonrası sosyal hayata çok kısa süre içerisinde dönülebilir. Sonuç hızlıdır.

Yüz dolgusunun, yağ enjeksiyonuna göre en büyük dezavantajları konusunda da şunları söyleyebiliriz;

  • Maliyetlidir.
  • Dolgu maddesi eriyecektir. Geçici etkilidir. Tekrar gerektirir.
  • Daha alerjiktir.

Dolgu maddeleri zaman içerisinde tamamen eriyip yok olmaktadır. Sonuçlar geçicidir. 6 ay kadar sonra dolgunun etkisi gözle görülür biçimde azalmakta ve ortalama 2 sene içerisinde yüz tamamen eski haline dönmektedir ve ayrıca kaliteli dolgu maddeleri oldukça maliyetlidir, bu sebepten ötürü özellikle hacim kaybı çok olan yüzlerde ve geniş uygulama alanına ihtiyaç duyan hastalarda yüz dolgusu, hem dolgu maddesinin fiyatları sebebiyle hem de ortalama olarak en geç 2 senede bir tekrarlanması gerektiğinden çok daha maliyetli ve zahmetli olacaktır.

Ayrıca hyalüronik asit ya da cilt altına zerk edilen diğer tür maddeler, vücuda dışarıdan giren bir yabancı madde olduğu için kişide alerjiye yol açma riski de çok daha fazladır.

Yüze Yağ Enjeksiyonun Avantaj ve Dezavantajları:

Yüze yağ enjeksiyonu, dermal dolgular ile benzer sonuçlar sağlayan ancak uygulama açısından çok daha karmaşık bir işlemdir. Yüze yağ transferi, yağ graftı ya da yağ enjeksiyonu diye adlandırılan işlem, genel anestezi ya da lokal anestezi + sedasyon altında olmak üzere, genellikle ameliyathane ortamında gerçekleştirilen, cerrahi bir işlemdir. Dışarıdan bir dolgu maddesi yerine, kişinin kendi yağı, vücudunun başka kısmından – çoğu kez karın ya da kalça bölgesi – liposuction yöntemi ile çıkartılarak yüze transfer edilir. Yağ enjeksiyonu yüz dolgusundan farklı olarak tam kapsamlı ve komplike bir ameliyattır. İnvazif bir uygulamadır.

Avantajları;

  • Yüze transfer edilen yağların %20 ila %30’u çok uzun yıllar boyunca kalıcıdır.
  • Kişinin kendi yağı kullanıldığı için alerji riski hiç yok denecek kadar azdır
  • Kişinin kendi yağı kullanıldığı için maliyeti yüz dolgusuna göre çok daha düşüktür.
  • Yüze enjekte edilecek yağın çıkarıldığı bölgede ek işlem yapılarak, vücudun fazla yağlı bir diğer bölgesinde estetik olarak daha iyi bir görüntü yakalama şansını beraberinde getirir.

Yağ enjeksiyonu, dolgu maddelerinin aksine, kalıcı etki gösteren bir uygulamadır. Ameliyat sırasında transfer edilen yağın %70’e yakın bir kısmı, ilk 6 aylık süreç içerisinde tutanamayacak, eriyecek ve ölecektir ancak geriye kalan ve tutunan kısım, yüzünüzün bir parçası haline gelecek ve çok ciddi kilo kaybınız olmadığı sürece bir ömür boyu sizinle kalacaktır.

Hacim vermek için kullanılan madde kendi vücut yağınız olduğu için, geniş bir uygulama alanında onlarca CC yağ kullanmak, bir kaç cc dolgu maddesi kullanmaktan çok daha az maliyetlidir. Üstelik kullanılan yağ zaten vücudunuzdan çıktığı için, uyum sağlamakta zorlanmayacak, büyük ihtimalle hiç bir allerjiye yol açmadan bir parçanız haline gelecektir.

Yüze yağ enjeksiyonu için yağın çıkarıldığı kalça, basen, karın, göbek, sırt, bacak içi gibi bölgelerdeki fazla yağlar da muntazam şekilde alınırsa, ilgili bölgelerde de estetik açıdan hoş bir görüntü bonus olacaktır.

Yağ enjeksiyonun yüz dolgusuna göre en büyük dezavantajları konusunda da şunları söyleyebiliriz;

  • Sonuç kalıcı olduğu için geri dönüşü çok zordur.
  • İyileşme süreci uzun ve zahmetlidir.
  • Ameliyatın getirdiği ek riskleri taşır.

Yüzünüzün doldurulduktan sonraki hacimli ve keskin hatlı halini beğenmemeniz durumunda, geri dönüşü zordur. Ön görüsü yüksek, erime payından sonra kalacak yağı hesaplayabilecek, yağı doğru ve ince şekilde ayrıştırdıktan sonra, doğru teknik ile transfer edecek, çok etkin ve yetkin bir hekimin elinden çıkmayan ameliyatlarda iyileşme sürecinin sonunda dahi nahoş durumlarla karşılaşmak mümkündür. Daha komplike bir işlem ve bir cerrahi uygulama olduğu için anestezinin ve ameliyatın getirdiği standart riskleri taşır.

Yağ enjeksiyonu işlemi, yüz dolgusu gibi, bugün yaptırayım, yarın da makyajımı yapıp gezip dolaşayım diyebileceğiniz, hemen sonuç veren bir işlem değildir. Ameliyat sonrası çok ciddi bir ağrı beklenmemekle beraber,  morluk ve şişlik son derece sıklıkla karşılaşılan bir durumdur. Şişlikler, sizi bir kaç haftadan bir kaç aya kadar sosyal ortamlardan uzak tutmaya yetecek kadar fazla olabilir.

Uyarı: Yüz dolgusu, yağ enjeksiyonuna göre daha basit bir işlem de olsa, uzman bir plastik cerrah ya da dermatolog tarafından yani mutlaka bir hekim tarafından gerçekleştirilmesi gereken bir uygulamadır. Hem daha estetik hem de daha sağlıklı sonuçlar için, uygulamanızı mutlaka konunun uzmanı bir doktora yaptırdığınızdan emin olunuz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.