Her Telden Mikro Bilgiler Sitesi

Sivilce Hapları İsimleri

28.02.2023
11.793
Sivilce Hapları İsimleri

sivilce ilaçları ve yan etkileri

Şiddetli ve yoğun akne sorunu yaşayan kişilere uygulanan krem tedavilerine ek olarak, sorunu kökten çözmeye yönelik; Roaccutane ve benzeri bir takım ilaçlar ve haplar da kullanılabilmektedir ancak doktor tavsiyesi ile reçeteli bir biçimde kullanılması gereken sivilce ilaçları, bilinçsiz tüketimleri durumunda çok ciddi yan etkilere yol açabilmekte ve istenmeyen sonuçlar doğurabilmektedir.

Sivilcelerinizden kurtulmak için ilaç araştırması yapıyorsanız ve henüz bir hekime danışmadıysanız, kafanıza göre ilaç kullanmadan önce, sivilceleri doğal yollarla geçirmek için kullanılan yöntemler rehberimize bir göz attıktan sonra yine tatmin olmazsanız, son çareyi haplarda aramadan önce son olarak bir de en etkili sivilce kremleri yazımıza bakın. Tüm yöntemleri denediğinize emin olduktan sonra, akne sorununuza hızlı ve kökten, kesin biz çözüm bulmak için ilaç tedavisi yoluna başvurabilir ve listesini verdiğimiz sivilce ilacı markalarını hekiminize danışarak size uygun olanını kullanmaya ancak o zaman başlayabilirsiniz;

Sivilce Hapları İsimleri – Reçeteli Reçetesiz

  • Roaccutane Hap:

Kistik lezyon ve nodüler tipinde akne sorunu olan ve sorunları oldukça ciddi boyutta olan hastalara reçete edilebilen, izotretinoin ve soya yağı içerikli, son derece kuvvetli ve ciltteki yağı adeta vakumlarcasına emip kurutarak sivilcelerin geçmesinde kesin çözüm olarak kullanılan bir tıbbi ilaçtır.

Karaciğeri aşırı derecede yorması ve psikolojik rahatsızlıkları tetiklemesi ya da sebebiyet vermesi açısından son derece ciddi yan etkileri bulunan Roaccutane hap, reçeteli bir şekilde temin edilebilen ve kesin suretle ne yaptığını bilen uzman bir dermatolog tarafından önerilmiş ve kontrollü bir biçimde kullanılması gereken, sonuç odaklı ancak yakıp yıkarak tedavi eden bir sivilce ilacıdır.

A vitamini bombası olan ve cildi bebek gibi pürüzsün hale getiren bu ilacın kullanımı için imzalar atarak riskleri farkında olduğunuzu beyan etmeniz, ilacı kullandığınız sürece kesinlikle gebe kalmamanız da gerekiyor.

Roaccutane kullananlarda, intihara meyletme gibi ciddi psikozların yanı sıra, orta ve şiddetli derecede depresyon son derece yaygın olarak görülmekte, sivilce tedavi edeceğim derken karaciğerini kaybederek ölümle sonuçlanan vakalara da sık sık rastlanmaktadır. Ayrıntılı bilgi için roaccutane ve yan etkileri adlı yazımıza bakabilirsiniz.

  • Zoretanin Hap:

Zoretanin aslında, Roacuttane’ın bire bir muadili yani eşdeğeri bir ilaç diyebiliriz ancak her ne kadar ismi daha az duyulmuş da olsa, etken maddesi aynı şekilde karaciğer düşmanı olan izotretinoin olan Zoretanin, en yakın rakibine göre daha fazla A vitamini içermesi dolayısıyla, sivilcelerin daha hızlı kurutulup ciltten uzaklaştırılmasında etkili ancak yan etkileri de aynen içerdiği maddeye doğru oranla daha fazla. Cildinizin neredeyse çatlayarak ortadan ikiden çatır çatır ayrılmasına sebebiyet verecekmişçesine kurutan Zoretanin hap da aynen diğeri gibi intihar düşüncesi oluşturmadan tutun, karaciğer fonksiyonlarının bozulmasına, saç dökülmesinden tutun, lekelenmeye kadar pek çok hafif ve ağır yan etkiyesahip ve mutlaka reçete ile kullanılması gereken, şiddetli akne sorunu olan hastalara uygun bir ilaç

  • Aknetrent:

Aknetrent ise, diğer sivilce ilaçlarına oranla oldukça daha masum bir ilaç. Sonuçta bir ilaç ve tıbbi bir hap olduğu için doktor kontrolünde ve reçeteli kullanımı tabi ki olmazsa olmaz ama aynı şekilde ciltteki yağı kurutarak etki ettiği ve iltihaplı sivilceleri 4-6 aylık bir tedavi süreci sonucunda tamamen geçirdiğini düşünecek olursak, yan etkilerinin de nispeten daha tolere edilebilir olması sebebiyle, tercih edilebilecek en iyi sivilce ilacı diyebiliriz.

20 grmlık jelatin yumuşak kapsüller halinde kutuda satılan Aknetrent’in kullanımı doktorunuzun tavsiye ettiği biçimde olmalı, prospektüs doktor önerisinden sonra dikkate alınmalıdır.

  • Tetradox

Yumuşak doku enfeksiyonlarına iyi gelmesi ile ünlü doksisiknin etken maddesi içeren Tetradox hap ise, antibiyotik özellikli, sivilcelerin oluşumuna zemin hazırlayan iltihabı kurutarak, irinli, şişmiş, ödem yapmış ve kızarmış sivilceleri geçirmek için kullanılan bir ilaç.

Genelde Differin Jel ile birlikte kombine kullanılması sonucu, orta ve orta-yüksek şiddetli iltihaplı sivilceleri ortalama 2 aylık kullanım sonucunda tamamen geçirse de, kullanımı sonlandırdıktan sonra dikkatli olunmaz ve sivilceye neden olan faktörler ortadan kaldırılmazsa akne sorununun geri geldiği bildirilmiştir ancak mide sorunları dışında çok ciddi bir yan etkisi gözlemlenmediği için, diğer sivilce ilaçlarından çok önce denenmesi gereken bir çözüm yoludur.

  • Azitro

Deri altı sivilceleri yani ucu olmayan, cildin üstünden dokunduğunuzda elinize kabarıklık şeklinde gelmeyen ancak ciltte yaygın şekilde kırmızılığa yol açan sivilcelerin tedavisinde başarılı bir şekilde kullanılan antibiyotil Azitro ise, yine ilk iki hapa oranla daha masum bir ilaç da olsa, kuvvetli bir antibiyotiktir ve sivilce tedavisinde gösterdiği başarıya rağmen, şiddetli yan etkileri sebebiyle çok mecbur olmadıkça kullanılmaması tavsiye edilir.

  • Diane

Diane 35 adıyla da bilinen hormon ve doğum kontrol özellikli hap ise, yine sivilce tedavisi için özellikle inatçı akne sorunlarında, aşırı yağlanma problemi olan kişilerin cildinin yağ dengesini düzenlemek için reçete edilen ilaçlardan. Adet düzensizliğinden, saç dökülmesine, aşırı tüylenmeden, kısırılığa kadar kısa ve uzun dönem yan etkileri olabilen bu hap ise, orta şiddetteki inatçı akne sorununu tamamen ortadan kaldırabilen türde bir tedavi olanığı sunuyor.

 

Yukarıda bahsi geçen sivilce ilaçlarına ek olarak, bakterilerden kaynaklanan sivilcelerin tedavisinde yardımcı olarak en sık kullanılan antibiyotikli kremler listesine de göz atabilirsiniz.

Sivilce Haplarının Vücuda Yan Etkileri ve Sağlığa Zararları

  •  Psikolojik rahatsızlıklara yol açarak intihar düşüncelerine ve depresyona sebebiyet verebilir. Modunuzu düşürebilir, dengenizi bozabilir.
  • Sindirim ve boşaltım sisteminize zarar vererek mide bağırsak rahatsızlıklarına sebep olabilir.
  • Hormonel bozukluklara yol açarak, sivilcelerinizi geçirirken yüzünüzde ve vücudunun diğer kısımlarında aşırı tüylenmeye ya da çeşitli yağ bezesi ve kistlerin oluşumuna sebebiyet verebilir.
  • Adet düzeninizi bozarak, rahatsızlık verebilir, dahası sivilce haplarının uzun süre kullanımı sonucu kısırlık gibi kalıcı hasarlara neden olabilir.
  • Aşırı cilt kuruluğuna yol açarak, derinizin pul pul dökülmesine neden olabilir.
  • Cildinizde daha önce olmayan ntelikte koyu renkli ve yaygın lekelerin çıkmasına sebebiyet verebilir.
  • – Karaciğeri çok yorabilir, adeta kurutur ve fonksiyonlarını bozar.
  •  Kalp hastalıklarına neden olur.
  • Vücudun bakterilere karşı direncini düşürerek, immun sistemin dengesini bozar ve sık rahatsızlanmanıza sebep olur
  • Saç dökülmesi gibi bir sorunla karşı karşıya kalabilirsiniz.
  • Karaciğeri kurutan bu ilaçlar doktorun tavsiye ettiği ölçü ve şekilde kullanılmadığında ölüme bile sonuçlanabilir.

Sivilceler için kullandığınız hapların yan etkilerini minimuma indirmek için günlük su tüketiminizi günde 18 bardak kadar ciddi bir rakama taşıyarak karaciğer ve böbrek fonksiyonlarınızın doğru çalışmasına yardımcı olmalısınız. İlaçları, sivilce tedaviniz tamamlanmış olsun olmasın, doktorunuzun söylediği dozajda ve süre boyunca kullanmalı, istenmeyen yan etkileri mutlaka hekiminize bildirmeli, önerileri doğrultusunda icap ederse ilaç kullanımını sonlandırlamalısınız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.